Otto-Brandt

Indian-moottoripyörätJaa sisältöä

Ensimmäinen alkuperäinen amerikkalainen.

Indianin tarina alkoi jo vuonna 1900, kun tehtaan perustajat George M. Hendee ja Karl Oscar Hedström tapasivat toisensa ja päättivät käynnistää yhteisen tuotannon. Hendee, joka oli lupaava kilpapyöräilijä, omisti pienen polkupyörätehtaan, ja hän toimikin Indian-tehtaan perustamisen rahoittajana vuonna 1901. Hedström puolestaan oli pienestä ruotsalaisesta Smolendin kylästä perheensä mukana 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin muuttanut koneenrakentaja, joka aloitti uransa valmistamalla polkupyöriä. Vuonna 1899 hän muun muassa teki De Dion -moottorilla varustetun tandem-moottoripyörän.

Intiaanikulttuurista pohja menestykselle

Perustajat antoivat tuotteelleen vahvasti amerikkalaista alkuperää kuvaavan nimen Indian. Intiaanikulttuuri näkyikin heti alusta alkaen selkeästi tehtaan toiminnassa. Hendeetä alettiin kutsua nimellä Big Chief (B.C. – suuri päällikkö) ja Hedströmiä The Medicine Man (poppamies). Tehdasta kutsuttiin Wigwamiksi ja jälleenmyyjäverkostoa heimoksi. Indian oli aikanaan maailman suurin moottoripyörätehdas, jonka vuosituotanto oli parhaimmillaan 32.000 moottoripyörää ja työntekijöitä vuorotyössä lähes 3000. Tämä saavutettiin jo 1910-luvulla. Pyörämalleja oli lukuisia, niin siviili-, sota- kuin kilpamallejakin.

Uusi tuleminen

Indianin pitkä historia pitää sisällään ainutlaatuista insinööritaitoa, moottoripyöräilyä mullistaneita oivalluksia sekä menestystä kilparadoilla. Nyt pitkän tuotantotauon jälkeen Indianin uusi nousu nojaa tukevasti perinteisiin. Polaris Industries Inc:n ostettua Indianin vuonna 2011 tämä legendaarinen merkki on kokenut vahvan uudistumisen, jonka perustana on kuitenkin edelleen tuo pitkä historia ja vahva amerikkalainen perinne.

Tutustu Indian-moottoripyörämallistoon täällä.

Indian-moottoripyörien myynti Bike World -myymälöistä.

Indian-moottoripyörien maahantuonti Brandt-Polaris Oy

Kuvagalleria

Sulje
Sulje