Om oss

Silver-seriens nyheter för säsongen 2012

Silver Wolf – Mångsysslaren

TerhiTec Oy:s nya Silver Wolf 510 – serie sätter den nya standarden för aluminiumbåtarnas köregenskaper, komfort och trygghet i 5-metersklassen. Den välutrustade Silver Wolf 510 är perfekt som familjens utflykts-, fiske- och sommarstugubåt. Silver Wolf 510 tillverkas i två olika modeller, Wolf DC och Wolf BR.

Köregenskap och Säkerhet – motsatta begrepp?

I Silver Wolf har TerhiTec lyckats kombinera köregenskaper, säkerhet och komfort till ett paket, där familjens fiskare såväl som barn trivs. Med sin mjuka gång och sin stabilitet klarar båten även de svåra förhållanden våra farvatten ibland erbjuder. Wolf kan med fördel köras både sportigt såväl som lugnt. Den unika konstruktionen av aluminium och glasfiber bidrar till en tyst och behaglig gång även i krabb sjö. Höga fribord, välplacerade grabbräcken och bra stabilitet bidrar även det till att båten med fördel kan kallas familjens mångsysslare.

Ekonomisk och Skyddad gång

Inredningslösningarna i glasfiber gör båten lätt att hålla ren, samt behaglig och trygg att röra sig i. Båten är en av de största i 50/60 hk klassen, men otaliga körtest och simuleringar har bringat fram ett skrov som är mycket ekonomiskt i drift. Hemligheten ligger i de rätt placerade steglisterna som låter båten gå med en relativt lång vattenlinje vilken klyver vattnet tidigt och därmed gör gången behagligt mjuk.

Skandinavisk design – på användarens villkor

De praktiska inredningslösningarna, och Silvers egen unika AluFibre™ konstruktion resulterar i en oslagbar kombination av design och praktisk utformning. Glasfibermodulen i ett enhetligt stycke är lätt att hålla rent, har inga vassa kanter och är dessutom vacker att se på. Båten har välplacerade steg som gör det lätt att röra sig i båten, räcken för alla passagerare samt förutbestämda platser för tillbehör. De stora och ändamålsenliga pulpeterna med väl skyddande vindrutor håller hela familjen torr. Allt detta är gjort på användarens villkor.

Silver Wolf DC 510

Båten styrs från akterbänken bakom de skyddande pulpeterna. En bred gång mellan pulpeterna går att stänga med en tvådelad dörr, som gör resan ännu behagligare i hög sjö. Fördäcket är som en dröm för de som behöver stort lastutrymme eller sysslar med fiske. För att surra lasten ordentligt finns det löstagbara fästöglor längs sidorna på fördäcket. Bakom styrpulpeten har körergonomin fått hög prioritet, alla kontrollfunktioner är lättåtkomliga och sikten är god.

Silver Wolf BR 510 

Silver Wolf BR 510 har styrpulpeterna flyttade framöver och har två separata stolar bakom pulpeterna. En tvådelad dörr mellan pulpeterna skyddar effektivt hela akterpartiet och gör det tryggt och säkert för alla ombord.  Passagerar- och körergonomin har stor prioritet och det finns generöst med utrymme och välplacerade handräcken åt alla. Ställbara komfortstolar gör det enkelt att köra både stående och sittande. De väl skyddande pulpeterna håller förare samt passagerare torra.

Silver Hawk BR 540 

Storsäljaren Silver Hawk 540 har fått en ansiktslyftning. En tvådelad dörr har installerats mellan pulpeterna vilket skyddar förare och passagerare ännu bättre. Körergonomin har förbättrats och pulpeterna har anpassats bättre för tillbehör. Kartplotter, stereo mm är lättåtkomliga och har sina egna dedikerade platser. Vindrutorna och räckena har fått en bättre utformning och placering. Förbättringarna gör båten ännu mer praktisk. Till den omfattande standardutrustningen hör bl.a. hydraulstyrning, 105L fast bränsletank och dynsats i aktern. Mera komfort får man med t.ex. solbädd, vattenskidningsstång eller kapell som fås som tilläggsutrustning.

För ytterligare information:

Christopher Sjöblom Tel. (0) 207 510 256,  e-post: cs.terhitec.fi

Här kan du ladda ner hela meddelandet.

Läs originalartikeln från www.silverboats.fi/se-se


Tillbaka till listan

Stäng
Stäng