Om oss

Terhi 445 - en båt för alla

Terhi 445 – en båt för alla

En stor nyhet till Terhi sortimentet

TerhiTec Oy som tillverkar Terhi båtar i Rimito, Finland, kommer med en nyhet, Terhi 445. Här har man tagit vara på 42 års båtbyggarerfarenhet och önskemål från slutkonsument. Terhi 445 är praktisk, säker, ekonomisk, tyst och miljövänlig. Båten finns i två olika modeller: med rorkultstyrning eller som styrpulpet.

Smarta förvaringslösningar

Säkerhet och funktionalitet är vad man eftersträvat vid framtagningen av Terhi 445. I Terhi 445 har man skapat rymliga och praktiska förvaringsutrymmen och samtidigt lämnat tillräckligt med utrymme för att passagerarna ska kunna röra sig snabbt och säkert i båten. Mittbänken är monterad så att den enkelt kan fällas ut med en rörelse. När bänken är infälld lämnas en öppen planlösning. Låsbara förvaringsutrymmen finns i fören (3 st) och en i aktern. Även årorna (tillvalsutrustning) går att låsas fast under bänkarna. Öppna fack för tampar och linor finns runt om båten där de enkelt kan nås vid behov.

Välj modell efter ditt egna behov

Nyheten finns att få i två olika modeller, Terhi 445 med rorkultstyrning och Terhi 445 C med styrpulpet. Terhi 445 har stora öppna ytor och passar väldigt bra för den som behöver transportera större saker. Båten går bra i sjön med en 15 hk motor och är ett perfekt val som båt till stugan eller som fiskebåt. Till båten finns ett stort utbud av tillval så man kan utrusta båten efter eget behov.

Terhi 445 C, pulpetversionen, är en mer utrustad båt. Som standardutrustning, förutom pulpeten med vindruta och räcke finns sidoräcken samt knapar. Även till denna modell finns tillvalsutrustning som till exempel solbädd. Terhi 445 C är en perfekt transportbåt, fiskebåt och nöjesbåt!

Stadig och säker

Terhi 445 är en väldigt stadig båt. När båten ligger still kan man utan problem röra sig runt om i båten utan att båten börjar tippa och man tappar balansen. Båten går enkelt upp i planing med en 20 hk motor och är väldigt lättkörd. Terhi 445 lämpar sig till personer i alla åldrar, vill man ha bättre lastförmåga och använda båten till nöjesåkning kan man välja 30 hk motor. Naturligtvis går det även att ro båten.

Låg bränsleekonomi och hög kvalitet

Terhi 445 är storebror och vidareutveckling på storfavoriten Terhi 400. Båten går väldigt mjukt i sjön och har en låg bränsleekonomi tack vare de fina sjöegenskaperna. Välplanerade detaljer utstrålar ett modernt båtliv, här fokuserar man på kvalitet och funktionalitet.

Osänkbar

Terhi-båtarnas sandwichkonstruktion gör båten osänkbar och otroligt tyst även i grov sjö. Det inre och yttre skalet består av kraftig, slagfast och väderbeständig ABS-termoplast. Utrymmet mellan skalen fylls med vattenavvisande polyuretanskum som fäster i det inre och yttre skalet. Slutresultatet blir en tyst, stark och vridstyv sandwichkonstruktion. I praktiken en osänkbar Terhi!PRESSMEDDELANDE, fri

Tekniska data:

Längd 445 cm

Bredd 185 cm

Vikt 220/ 240 kg

Max pers. antal: 5

Rekommenderad motoreffekt: 15-20/ 20-30 hk

Terhi 445 Terhi 445 C

Standardutrustning:

Badstege

Standardutrustning:

Badstege

Sidoräcken

Styrpulpet

Vindruta och -båge

Knapar

Tillvalsutrustning:

Knapar

Årpar och klykor

Dynserie

Hamn-/Körkapell

Förkapell

Sidoräcken

Hajfena (par)

Givarstativ

Ljusmast

Solbädd

Styrpulpet

Vindruta och -båge

Targabåge + spöhållare

Tillvalsutrustning:

Årpar och klykor

Dynserie

Hamn-/Körkapell

Förkapell

Akterkapell

Hajfena (par)

Akterräcke (ryggstöd)

Givarstativ

Ljusmast

Solbädd

Pulpetöverdrag

Targabåge + spöhållare

Mer information: SVERIGE: Pär Åbrandt, tel +46 727 444 008, e-mail: par.abrandt(a)terhitec.fi

FINLAND + EXPORT: Kim Varjo, tel. +358 40 556 5501, e-mail: kim.varjo(a)terhitec.fi

TerhiTec Oy, Huhdantie 6, 21140 Rymättylä, FINLAND.

Terhi-båtarnas tillverkare TerhiTec Oy är en del av Otto Brandt‐koncernen som grundades 1905. I koncernen ingår även Honda‐och Yanmar‐importören Oy Brandt Ab, TerhiTec Oy (Terhi‐, SeaStar‐och Silver‐båtar), Polaris‐importören Brandt‐Polaris Oy samt Finlands största båt-, motorcykel‐och fyrhjulingshus Bike & Boat World Oy.

Läs originalartikeln från www.terhi.fi/se-se


Tillbaka till listan

Stäng
Stäng