Om oss

Pressmeddelande

Silvers modellprogram växer: NYA SILVER SEAHAWK -TRION

Silver Seahawk CCX -modellen, som lanserades i augusti 2023, får på Helsingfors Vene24Båt -mässan i februari 2024 sällskap av två systermodeller. Silver Seahawk BRX är en öppen båt med dubbelpulpet, en layout som varit en av nordiska båtfolkets storfavoriter under senaste år, och trion fylländas av hytt­båten Silver Seahawk Cabin. Konsumenterna har under en längre tid efterfrågat en Silver-kabinbåt, och vi är nu ytterst ivriga över att äntligen kunna svara på den stora efterfrågan. Silver Seahawk -trion har designats speciellt för nordiska och nordeuropeiska förhållanden, som förbindelse- och utflyktsbåtar för året runt bruk. Båtarnas förväntas användas främst på vida vatten, i havsliga förhållanden och på stora sjöar. Alla Silver Seahawk -modeller, liksom resten av Silvers modellprogram, tillverkas än idag helt och hållet i Finland.

Trots utmanande tider satsar Silver på produktutveckling och design av nya båtmodeller, eftersom vi har en stark tilltro på finska båtindustrins framtid och vi vill vara med och lyfta båtbranschen till nya höjder. Som resultat av en kontinuerlig produktutveckling utvidgar vi i början på 2024 vårt modellprogram att omfatta även tre drygt sju meter långa Silver Seahawk -modeller. Vid sidan om den mittpulpetsutrustade CCX-modellen, som premiärvisades under Helsingfors Flytande - båtutställning i augusti 2023, lanserar vi nu Silver Seahawk BRX med dubbla styrpulpeter samt vår efterlängtade kabinbåt, Silver Seahawk Cabin.

Aluminiumkrovet, som designats utan steglister, garanterar mjuk och balanserad gång oberoende av modellversion, och en låg planingströskel ser till att båtarna även i krävande förhållanden kan köras i plan, till och med vid låga hastigheter. Den plana aluminiumdurken tillsammans med 30 mm tjocka aluminiumräcken och höga inre skrovsidor utökar säkerheten ombord.

Silver Seahawk BRX är en öppen båt designad speciellt för dagsutflykter och förbindelser i skärgården. Den rymliga fören inhyser stora förvaringsutrymmen, en öppen låda för förtöjningslinor, samt en bred passage för trygg ombordstigning. Mittgången kan vid behov täckas av en separat såld aluminiumskiva, med hjälp av vilken ett jämnt kast-/soldäck kan formas i fören. Styrpulpeterna i nyhetsmodellen är bredare än normalt, vilket möjliggör installation av en t.o.m. 16 tums kartplotter. Båda styrpulpeterna har även gott om förvaringsplats för småsaker.

Vindrutan, som saknar vindruteramar, garanterar god sikt i alla riktningar, samtidigt som den bidrar till ett mer strömlinjeformat och modernt utseende. Vindrutan är tillverkad utav härdat glas, vilket möjliggör installation av vindrutetorkare. Eftersom vindrutans sidofönster fortsätter långt längs med sidorna, sitter även passagerarna på akterbänken väl skyddade från fartvind. Pulpeternas mellandörr är tvådelad.

Silver Seahawk BRX -modellens rymliga sittbrunn i aktern rymmer förutom förarens och kartläsarens komfortsäten även antingen ytterligare två komfortsäten, eller 1–2 sittlådor som tillägg till akterbänken. Med hjälp av sittlådorna kan en U- eller L-soffa bildas i aktern, vilket utökar komforten speciellt om båten används till dagsutflykter. Dessa tilläggssäten erbjuds som tillbehör. Kartläsarens komfortsäte kan även bytas ut till ett Swing-säte med svängbart ryggstöd. Förarens och kartläsarens komfortsäten kan vid behov utrustas med en fjädrande bas, vilket gör åkturer avsevärt bekvämare speciellt i hård sjögång. Ergonomi och komfort har beaktats för alla passagerare, så att var och en kan njuta av möjligast bekväma åkturer.

Silver Seahawk BRX har en omfattande standardutrustning, men det finns även ett brett utbud tillbehör att välja från, för att kunna skräddarsy båten att ännu bättre motsvara användningsbehovet. BRX-modellen kan bl.a. förses med bogpropeller, lådkylskåp, 2-delat akterkapell och förhöjningsplattform till förens mittgång. Vattenskid-/tillbehörstargan i aktern ingår som standard, liksom även de 30 mm tjocka sidoräckena samt kapellgaraget bakom akterbänken.

Silver Seahawk Cabin är Silvers svar till de otaliga konsumenter som under senaste år efterfrågat kabinbåtar. Cabinmodellens skrov, durk och förvaringsutrymmen i för och akter är utav slitstarkt marinaluminium. Hytten är däremot tillverkad av glasfiber, främst eftersom materialet möjliggör en enastående ergonomi, men även ett stiligt utseende och en väldigt högklassig finish. Den väl skyddande, rymliga kabinen, som erbjuder god sikt i alla riktningar, är helt klart modellens största trumfkort, men den tilltagna, helbreda öppningsbara takluckan är även en stor fördel. Kabinen har gott om ståhöjd, och det är naturligtvis möjligt att enkelt gå igenom hytten från för till akter. Hyttens nya, stiligt svarta sittdynor/interiör tillsammans med de tonade sidorutorna utökar användningskomforten, och via den rymliga öppna förens breda framdörr är det lätt att ta sig genom hytten ut på det tilltagna akterdäcket. Akterns behändiga skjutdörr har designats så att dörren inte fryser vid kalla väderförhållanden, och så att skenorna inte förstockas av höstlöv eller snöslask. Både framdörren och akterns skjutdörr går att låsa, så man kan tryggt förvara packning i båten.

Att ta sig från för till akter är även möjligt via sidodäcken, som speciellt förenklar hamnmanövreringar. Sidodäcken kan även förses med extra mittknapar, vilka gör sidoförtöjning enklare. Eftersom Silver Seahawk -skrovets skrovsidor är aningen högre, har vi även försett Cabinmodellen med aluminiumtrappsteg för enklare ombordstigning. Dessa steg finns i på styr- och babordsida, både på hyttens framsida och baksida. På den öppna fören och det rymliga akterdäcket finns gott om utrymme att transportera packning, och tack vare den plana aluminiumdurken är transport även tryggt och lätt. I fören finns därtill en öppen förvaringsplats för tampar, och i aktern förvaringsutrymmen för ankare och förtöjningslinor.

Silver Seahawk Cabin -modellens hytt har gott om sittplats för alla båtens passagerare, och även möjlighet till tillfällig övernattning i och med bäddsatsen som ingår som standard. Tack vare den rymliga layouten är nyhetsmodellen en ypperlig förbindelsebåt, som tryggt kan transportera både packning och passagerare, men den fungerar likväl för utflykter och åretruntbruk i skärgården. Standardutrustningen är omfattande, men ett brett tillbehörssortiment möjliggör även en ytterligare förhöjd komfortnivå, vilket ofta efterfrågas speciellt för längre utflykter samt vid bruk utanför den sedvanliga båtsäsongen. Som tillbehör kan väljas t.ex. värmare, lådkylskåp, dubbelbatterisystem, automatiskt trimsystem, targabåge i aluminium för utrustning eller vattensporter, samt luftfjädring till förarens och kartläsarens säten. En LED-bar, som kan installeras längst fram på hytten tak, är ett lysnade tillbehör sin gör mörkerkörning tryggare. Alla Silver Seahawk -modeller kan därtill förses med en praktisk bogpropeller, som avsevärt förenklar hamnmanöver.

Tekniska specifikationer:

 • Längd: 7,05 m
 • Bredd: 2,40 m
 • Vikt:
  CCX: ca. 1150 kg*

  BRX: ca. 1300 kg*
  Cabin: ca. 1500 kg*
 • Bränsletank: 220 l
 • Motoreffekt: obekräftat
  Utställningsbåtarna är utrustade med Honda BF200. 

*(utan motor och batteri)

Silver Seahawk -nyhetsmodellerna premiärvisas på Helsingfors Vene24Båt -mässan 9.–18.2.2024. Hela Silvers modellprogram finner du vid monter 6h48. Varmt välkommen att bekanta dig med Silvers heta aluminiumbåtstrio!

 

silverboats.com

Pressbilder kan laddas här.

Bilagor

Silver-Seahawk-familj_Pressmeddelande_01-2024 (.pdf)

Ursprunglig artikel, bilagor och högupplösta bilder

Bilder

Läs originalartikeln från www.silverboats.fi/se-se


Tillbaka till listan

Stäng
Stäng