Tietoa meistä

Honda mukaan Dakar-ralliin vuonna 2013

Hondalla on aikomus osallistua vuoden 2013 tammikuussa järjestettävään Dakar-ralliin, joka ajetaan Etelä-Amerikassa Perun, Chilen ja Argentiinan läpi. Honda on aiemmin kisannut yhdeksän kertaa menestyksekkäästi nykyistä Dakar-rallia edeltävässä kilpailussa, Paris-Dakar-rallissa vuosina 1981-1989. Silloin Honda voitti peräti viisi kertaa, ja nyt on tarkoitus tehdä vahva paluu 24 vuoden tauon jälkeen.

Hondan  joukkue, Team HRC, koostuu neljästä kuljettajasta: portugalilainen Helder Rodriques ajoi kolmanneksi Dakar-ralissa vuonna 2012, ja brasilialainen Felipe Zanol, britti Sam Sunderland sekä argentiinalainen Javier Pizzolito tuovat tiimiin omalta osaltaan vahvan kokemuksensa motocrossista ja endurosta. He ajavat maailmanlaajuisesti suosittuun, erinomaisesta käsiteltävyydestään ja kisamenestyksestään tunnettuun Honda CRF450X -malliin perustuvalla prototyyppipyörällä, joka on suunniteltu ja valmistettu Hondan tutkimus- ja kehityskeskuksessa Honda Motorcycle R&D Centerissä.

”Dakar vaatii kisaan osallistuvilta usean sadan kilometrin päivämatkan suorittamista yli kahden viikon ajan. Siihen tarvitaan täysin erityyppinen ajoneuvo kuin motocrossissa, trialissa ja road racingissa. Honda on panostanut  paljon voittavan pyörän suunnittelemiseen ja rakentamiseen. Tähtäämme mestaruuteen ensimmäisestä vuodesta alkaen”, Tetsuo Suzuki, Honda-kilpailutoiminnan johtaja kertoo.

Honda - Dakar 2013

Lue alkuperäinen artikkeli osoitteesta www.hondabikes.fi


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje