Tietoa meistä

Päästöttömän Honda EV-neo -sähköskootterin lanseeraus Eurooppaan alkaa

Honda EV-neo -sähköskootterin lanseeraus Euroopan markkinoille on aloitettu. Ensiesittely tapahtuu heinäkuun alussa Espanjassa yhdessä Barcelonan kaupunginvaltuuston kanssa.

EV-neo on sähkömoottorilla varustettu akkukäyttöinen skootteri, jonka CO2-päästöt ovat tasan 0. Honda antaa Barcelonan kaupungille 18 EV-neo-skootteria vuoden ajaksi käyttöön esitelläkseen merkittävää panostustaan päästöttömän ajoneuvon kehittämiseksi Euroopan markkinoille.

Honda  EV-neo -tekniikka

EV-neon 2,8 kW:n sähkömoottorin voimanlähteenä on litium-akku. Toimintasäde yhdellä latauksella on 34 km nopeudella 30km/t*. Akun lataaminen tyhjästä täyteen kestää 3,5 tuntia**. Laturi on irrotettava, ja sille on kätevä paikka satulan alla. Pikalataustoiminnolla täysi lataus saavutetaan noin puolessa tunnissa.**

*Perustuu Hondan määrittämiin testiolosuhteisiin (tulos voi vaihdella sään, lämpötilan, ajoneuvon kunnon, tehtyjen huoltojen tai muiden parametrien muuttuessa).

**Lämpötilassa 25 °C

EV-neo Japanissa

EV-neon vuokraus aloitettiin huhtikuussa 2011 ja myynnin odotetaan olevan noin 1 000 kpl ensimmäisenä vuotena. Hinta Japanissa on noin 4 000 € Alv0 %.

EV-neo:a on testattu Hondan Kumamoton ja Saitaman alueilla osana Hondan EV-ohjelmaa, johon kuuluu autoja, moottoripyöriä ja Honda Power -tuotteita. Testiohjelman tarkoituksena on tutkia ja kehittää vähäpäästöisiä, sähkökäyttöisiä ajoneuvoja. Kumamotossa EV-neo-skoottereita on vuokrattu paikallisille asukkaille ja turisteille, Saitamassa niitä on vuokrattu kuljetusyhtiöille. Molemmilta käyttäjäryhmiltä kerätään palautetta tuotteiden edelleen kehittämiseksi.

Kuvagalleria

Lue alkuperäinen artikkeli osoitteesta www.hondabikes.fi


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje