Tietoa meistä

Honda CBF1000F Motorradin vertailutestin vahva voittaja!

Motorrad-lehti (3/2013) laittoi keskiluokan käyttöpyörät perusteelliseen testiin.
Selkeäksi voittajaksi testiryhmä valitsi Honda CBF1000F:n.
Tässä poimintana vertailutestistä muutamia lainauksia, joissa ei kehuja säästelty:

Honda CBF 1000 F on muotojensa puolesta selkeä käyttöpyörä, mutta ei mitenkään arkiharmaa sellainen.”

”Hondan ajoasento on vieläkin rennompi, joskin vähän passiivisempi. Tämä tarkoittaa, että korkeampi ja enemmän taakse yltävä ohjaustanko tukee myös ylävartaloa, jolloin kuljettaja istuu rennosti ja lähes pystyssä. Kun myös polvikulma on mukavan loiva, ei ajoasento yllytä aggressiivisen etukenoon ajoon. Rennosta olemuksesta huolimatta Honda on silti tarpeen tullen hyvinkin ripeä, mutta palataan siihen tuonnempana. Myös Hondan istuimen säätöä on pakko kehua. Ilman työkaluja penkin saa säädettyä kolmeen korkeuteen: 78, 79,5 ja 81 senttiä.” 

”Honda CBF on 244 kilon painostaan huolimatta hämmästyttävän ketterä ajossa.” 

”Moottorin tuottamat 110 hevosvoimaa riittävät taatusti arkisiin ajotarpeisiin. Veto on alimmilta kierroksilta lähtien sujuvaa, käytös levollista joka tilanteessa ja silti moottori on aina yhtä kierrosherkkä. Kattavan vetoalueen ansiosta Honda selvittää niin terävät kuin hitaatkin mutkat sujuvasti kolmosella…”

”Hondan iso peruspyörä on tunteisiin vetoavan selkeä ja suruton ajettava syheröisilläkin tieosuuksilla. Pelkistetyn toimivaa ja tyypillistä Hondaa.”

”Hondan määrätietoinen olemus rakentuu tukevan rungon ja erinomaisesti toimivan jousituksen ympärille. Yhdistelmä toimii erinomaisesti myös epätasaisilla vuoristoteillä. Jousitus on oiva kompromissi sporttisen jämäkkyyden ja mukavan pehmeyden välillä.”

”Honda on joka tapauksessa vertailun selkeästi paras. Siinä yhdistyvät hienosti hyvän käyttöpyörän vaatimukset. Runko ja jousitus toimivat hyvin vaihtelevissakin olosuhteissa ja moottori on riittävän tehokas joka tilanteessa. Lisäksi polttoaineen kulutus on asiallisella tasolla. Jos mukana on matkustaja, on syytä muistaa, että suurin kuorma on vain 196 kiloa. Matkatavaroille ei jää paljon varaa. Tätä lukuun ottamatta Honda CBF1000F on kaikin puolin erinomainen ja suhteellisen edullinen käyttöpyörä arkeen ja vapaa-aikaan.”

”Todellinen yleispyörä: Hondan käyttökelpoisuus on kouriintuntuvaa kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa. Voimakas moottori on vakuuttava, samoin ajomukavuus ja jousitus.”

”Hondan voitto on vakuuttava. Sen väkivahva nelikko päihittää kilpailijansa mennen tullen. Lisäksi Hondan vaihteisto toimii moitteetta ja välitykset sopivat hyvin arkiajoon.”

Testiin voi tarkemmin tutustua Motorrad lehden 3/2013 numerossa joka on lehtipisteissä nyt.

Kuvagalleria

Lue alkuperäinen artikkeli osoitteesta www.hondabikes.fi


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje