Tietoa meistä

Torqeedo ja Nimbus yhteistyöhön

Nimbus on toimittanut Torqeedolle Nimbus 365 Coupé -veneen, tarkoituksena täysimittaisesti testata Deep Blue Hybrid -sähkömoottorien tuplakoneasennusta täysin integroidulla virranhallintajärjestelmällä. Testijakso kestänee n. 1-2 vuotta ja se tapahtuu Starnberger See -järvellä, joka sijaitsee Münchenistä etelään. Starnberger See -järveä pidetään ”Vihreänä Järvenä”, tarkoittaen että polttomoottorin käyttö on sallittu vain poikkeustapauksissa.

-”Aikomuksemme on syksyn 2015 aikana rakentaa asiakkaille 2-3 kpl Deep Blue Hybrid -järjestelmällä varustettua venettä. Olemme erittäin innoissamme siitä, että pääsemme osaksi E-Power konseptia, joka edustaa meidän tulevaisuuden ympäristöajattelua”, sanoo Nimbuksen pääsuunnittelija Joacim Gustavsson.

Nimbus E-Power Green Lake edition -mallin suurin potentiaali lienee Saksan ja Sveitsin markkinoilla. Saksassa ja Sveitsissä veneillään valtaosalla maiden suurimmilla järvillä ja joilla, ja monilla näistä on moottorin kokoon liittyviä rajoituksia tai jopa täysi polttoainekielto. Suuri potentiaali on myös Benelux -maissa, jotka tunnetaan lukuisista kanavistaan ja suojaisista järvistään. Vesistöillä on useita satamia ja sähkönjakelujärjestelmä on toimiva.

Torqeedo – sähköisen työntövoiman kansainvälinen markkinajohtaja

Yrityksen perustamisen jälkeen vuonna 2005, Torqeedo on myynyt yli 50 000 sähköperämoottoria ja sähköistä propulsiojärjestelmää, tehden Torqeedosta maailmanlaajuisesti ylivoimaisen omissa segmenteissään.

Vuodesta 2015 alkaen DEEP BLUE on ollut saatavilla myös sisämoottorina, tehden siitä sopivan niin kaupalliseen käyttöön esim. vesitakseihin, lauttoihin, työveneisiin ja ympäristöystävälliseen kalastukseen kuin myös viranomaiskäyttöön esim. puolustusvoimille ja rajavalvontaan.

Nimbus E-power concept

E-Power konsepti, joka tunnetaan myös nimikkeellä ”Environmental Power”, edustaa Nimbuksen tulevaisuuden ympäristöajattelua. Tämä käsittää veneen rakennusprosessin kokonaisuudessaan aina tuotantotekniikasta ilmaston kannalta järkeviin materiaalivalintoihin. Otamme myös tarkasti huomioon rakennustekniikan sekä runkosuunnittelun mahdollistaaksemme parhaan mahdollisen työntövoiman. Tavoitteena on saavuttaa prosessi, jossa koko valmistusketju aiheuttaa mahdollisimman vähän ympäristövaikutuksia.

Lisätietoja projektista antaa Nimbus Boats Sweden AB:n Jonas Göthberg.
Puh. +46 031-726 77 15
Mob. +46 70-535 58 28
E-mail: jonas.gothberg@nimbus.se

Lue alkuperäinen artikkeli osoitteesta www.brandt.fi


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje