Tietoa meistä

Honda päivittää isoimmat V6-perämoottorinsa

Honda BF175/200/225/250 - uutisnosto

Honda on julkaissut kaudelle 2019 saapuvat, päivitetyt V6-perämoottorit BF175, BF200, BF225 ja BF250. Moottoreissa on keskitytty uudistuneen ulkonäön lisäksi ylläpidon helppouteen ja monipuolisiin, veneen mukaan mukautuviin asennusvaihtoehtoihin.

  • Uusi, urheilullinen ulkomuoto on saanut vaikutteita Honda Marinen vuonna 2017 esittelemästä konsepti-perämoottorista.
  • Kaikissa uudistuneissa V6-moottoreissa hyödynnetään BF250-perämoottorista aiemmin tutuksi tullutta 3.6-Litraista V6-lohkoa.
  • Moottoreiden korroosionkestävyyttä on parannettu entisestään ja huoltokohteita kehitetty nopeampaa huoltoa silmällä pitäen.
  • Moottoreista löytyvät niin sähköisen kuin mekaanisen kaukohallinnan vaihtoehdot, eri kaukohallintalaite- ja hallintapaneeli –vaihtoehdoilla, veneen mukaan valiten.
  • Hondan uudistuneet V6-moottorit saapuvat Suomeen loka-marraskuussa 2018.

KÄYTÄNNÖLLISTÄ SUUNNITTELUA JA MUOTOILUA

Hondan uudet V6-moottorit omaavat uuden ulkoisen, aerodynaamisen ja progressiivisen V-muodon. Uutta muotokieltä täydentävät elegantit kromiset yksityiskohdat. Moottorin koppa kiinnittyy uudella 3-pistekiinnityksellä ja siinä on uusi 2-kanavainen epäsuora imuilman syöttökanavisto estämässä kosteuden siirtymistä moottoriin. Uusien moottoreiden kotelointi muodostuu nyt vain 3 osasta, entisen 7 osan sijaan. Tämä helpottaa niin moottorin asennus- kuin huoltotöitä. Uuden fyysisen muotoilun lisäksi huomiota on kiinnitetty paljon myös korroosiokestävyyden parantamiseen niin moottorin osissa kuin ulkokuoren pinnoituksessa. Lohkoa suojaavien anodien määrää on myös lisätty. Rutiinihuoltoja helpottamaan on mm. öljyntäyttöaukkoa suurennettu, polttoaineen suodatin ja vedenerotin integroitu ja polttoaineen korkeapainesuodatin uudelleen sijoitettu siten, että vaihto onnistuu nyt 5 minuutissa entisen n. 60 minuutin sijaan.

MOOTTORIN VARUSTELU VENEESI MUKAAN

Kaikista Hondan uusista V6-moottoreista löytyy sähköisellä kaukohallinnalla varustetut versionsa (iST), mikä mahdollistaa jopa 4 moottorin asennukset rinnakkain. BF200/225/250 ovat saatavilla myös perinteisellä mekaanisella kaukohallinnalla. Olipa kyseessä sähköinen tai mekaaninen kaasun ja vaihteiden hallinta, on näistä lisäksi tarjolla lähes veneeseen kuin veneeseen sopivat kaukohallintalaitemallinsa, valinnaisilla virtalukko-, startti- ja käynnistysnappula -paneeleilla. Sähköisen kaukohallinnan versiot ovat saatavilla perinteisen avainkäynnistyksen lisäksi myös painonappikäynnistyksellä ja avaimettomalla käynnistyksellä varkaudenestoineen. Moottoreiden säädettävä kippirajoitin varmistaa, ettei moottori osu ylös kipattaessa veneen rakenteisiin ahtaammissa moottorikaivoissa. Honda uutuudet pitävät luonnollisesti sisällään myös Hondan muista perämoottoreista tutuksi tulleet, merkille ominaiset teknologiset innovaatiot.

Lue alkuperäinen artikkeli osoitteesta www.hondamarine.fi


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje