Tietoa meistä

Lehdistötiedote

Silverin lasikuitumallisto täydentyy neljännellä venemallilla

Silver Z -lasikuitumalliston neljäs venemalli, day cruiser Viper DC lanseerataan Helsingissä
helmikuun Vene 20 Båt -venenäyttelyssä. 

Silver-veneiden Z-mallisto täydentyy kolmannella day cruiserilla, Viperilla, joka asettuu kokonsa puolesta vuonna 2018 lanseerattujen Tigerin ja Raptorin väliin. Vene on Z-sarjan tapaan erittäin viimeistelty ja hyvin varustettu kattavalla vakiovarustuksella. Ulkonäkö on skandinaavisen tyylikäs ja materiaalit käyttäjäystävällisiä sekä helppohoitoisia.

SKANDINAAVISTA MUOTOILUA JA KORKEATASOISIA MATERIAALEJA

Silver Z -lasikuitumalliston on suunnitellut yksi Skandinavian tunnetuimmista muotoilutoimistoista, norjalainen Eker Design AS, jolla on vankka kokemus myös veneiden suunnittelusta. 6,72 metriä pitkän uutuuden runko on suunniteltu patentoitua Petestep®-teknologia hyödyntäen. Pohjan neljä deflektoria ohjaavat vesimassan virtaamaan alas- ja taaksepäin. Perinteisissä veneissä vesi suuntautuu enemmän sivuille, jolloin myös vettä roiskuu enemmän. Petestep-pohjan ansiosta veneen kulku on hiljaisempaa. Lisäksi alaspäin suuntautuvat vesipatsaat pehmentävät kulkua veneen iskeytyessä aaltoihin.

Veneessä vakiona oleva WPC-tiikki on perinteistä tiikkiä ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Se on valmistettu kierrätetystä tiikistä, eikä sen ylläpito vaadi puuta kuluttavaa pesua tai hiontaa. WPC-komposiittitiikki tuntuu ja näyttää yhtä hyvältä kuin perinteinen tiikki, mutta se ei haalistu eikä vaadi työlästä huolenpitoa.

MIETITTYJÄ YKSITYISKOHTIA JA KATTAVA VAKIOVARUSTUS

Veneessä on pitkälle sivuille ulottuva linjakas tuulilasi, jonka muotoilu auttaa pitämään ajoviiman tehokkaasti poissa matkustamosta ja antaa kuljettajalle optimaalisen näkyvyyden kaikissa ajo-olosuhteissa.  Ajamista helpottamaan veneessä on vakiovarusteena hydrauliohjaus ja 9-tuumainen karttaplotteri. Näiden lisäksi myös trimmitasot ja tuulilasinpyyhkijät tulevat vakiovarustuksena.

Rantautumista helpottamaan veneessä on keulaporras, joka tekee maihinnoususta vaivatonta myös luonnonsatamissa. Veneen keulassa on valmiudet keulapotkurin ja keulavalon asennusta varten. Tehokkaan keulavalon kanssa kiinnittyminen pimeällä on helppoa ja turvallista.

TARKKAAN MIETITTYÄ TILANKÄYTTÖÄ 

Viper on hyväksytty kahdeksalle hengelle ja sen tilat on suunniteltu yhdessäoloa varten. Veneen perässä olevan tilavan U-sohvan keskelle saa asennettua pöydän, jonka ympärille mahtuu helposti kuusikin ihmistä. Pöytää ja myös vakiona olevaa aurinkopatjaa hyödyntäen sohvan saa muunnettua aurinkotasoksi. Veneen mukana tulevan kuomun avulla veneen takaosa muuntuu toiseksi makuutilaksi.

Keulan tilava kajuutta on varustettu vakiona sähköisellä vesi-WC:llä ja taka-avotila 30-litraisella vetolaatikkomallisella jääkaapilla. Lisämukavuutta matkaamiseen tuo entisestään erikseen hankittavat vesipiste ja kaasuliesi. Veneen avotilan tilavat säilytystilat on varustettu Abloy-lukoilla ja kaasujousilla.

Vesiurheilua varten veneessä on vesihiihtokaari, jotta uiminen ja perän kautta kulkeminen olisi mahdollisimman helppoa. Lisävarustuksena veneeseen on mahdollista hankkia muun muassa antifouling, kuljetuspeite, satamapeite, kaasukeitin ja vesijärjestelmä.

KOLME ERILAISTA SILVERIÄ

Silver-venemallistoon kuuluu kolme erilaista mallisarjaa. X-range käsittää täysalumiiniveneitä, Y-range ns. hybridi AluFibre™-venemalleja, joissa rungot ovat alumiinia ja sisustat lasikuitua, ja uusin Z-range koostuu neljästä täysin lasikuituisesta venemallista. Z-malliston lasikuituveneet valmistetaan Fenix Marinilla Valkeakoskella. Silver on ainut venemerkki, jonka valikoimaan kuuluu kolme täysin eri valmistusmateriaalin mallistosarjaa.

 TEKNISET TIEDOT
 Pituus  672 cm
 Leveys  242 cm
 Kuivapaino  1 350 kg
 Tehoalue  200–300 hv
 Henkilömäärä  8
 Max. nopeus (2 hlö)  54 kn (300 hv) 

 

 

 

 

 

 

Liitetiedostot

Release (.pdf)

Alkuperäinen artikkeli, liitetiedostot ja korkearesoluutiokuvat

Kuvat

Lue alkuperäinen artikkeli osoitteesta www.silverboats.fi


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje