Otto-Brandt
  • Etusivu
  • Uutiset ja lehdistötiedotteet

Uutiset ja lehdistötiedotteet 2013Jaa sisältöä

Legendaariset Indian-moottoripyörät Suomeen

Brandt-Polaris Oy on aloittanut Indian-moottoripyörien maahantuonnin.Vuonna 1901 perustettu Indian-moottoripyörätehdas on ensimmäinen amerikkalainen moottoripyörien valmistaja, ja sillä on ainutlaatuinen historia. Indianinvalmistus jäi tauolle pitkäksi aikaa vuonna 1953, mutta on alkanut jälleen kukoistaa Polaris Industries Inc:n hankittua merkin itselleen.

Ensimmäinen alkuperäinen amerikkalainen.

Indianin tarina alkoi jo vuonna 1900, kun tehtaan perustajat George M. Hendee ja Karl Oscar Hedström tapasivat toisensa ja päättivät käynnistää yhteisen tuotannon. Hendee, joka oli lupaava kilpapyöräilijä, omisti pienen polkupyörätehtaan, ja hän toimikin Indian-tehtaan perustamisen rahoittajana vuonna 1901. Hedström puolestaan oli pienestä ruotsalaisesta Smolendin kylästä perheensä mukana 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin muuttanut koneenrakentaja, joka aloitti uransa valmistamalla polkupyöriä. Vuonna 1899 hän muun muassa teki De Dion -moottorilla varustetun tandem-moottoripyörän.

Intiaanikulttuurista pohja menestykselle

Perustajat antoivat tuotteelleen vahvasti amerikkalaista alkuperää kuvaavan nimen Indian. Intiaanikulttuuri näkyikin heti alusta alkaen selkeästi tehtaan toiminnassa. Hendeetä alettiin kutsua nimellä Big Chief (B.C. – suuri päällikkö) ja Hedströmiä The Medicine Man (poppamies). Tehdasta kutsuttiin Wigwamiksi ja jälleenmyyjäverkostoa heimoksi. Indian oli aikanaan maailman suurin moottoripyörätehdas, jonka vuosituotanto oli parhaimmillaan 32.000 moottoripyörää ja työntekijöitä vuorotyössä lähes 3000. Tämä saavutettiin jo 1910-luvulla. Pyörämalleja oli lukuisia, niin siviili-, sota- kuin kilpamallejakin.

Uusi tuleminen

Indianin pitkä historia pitää sisällään ainutlaatuista insinööritaitoa, moottoripyöräilyä mullistaneita oivalluksia sekä menestystä kilparadoilla. Nyt pitkän tuotantotauon jälkeen Indianin uusi nousu nojaa tukevasti perinteisiin.Polaris Industries Inc:n ostettua Indianin vuonna 2011 tämä legendaarinen merkki on kokenut vahvan uudistumisen, jonka perustana on kuitenkin edelleen tuo pitkä historia ja vahva amerikkalainen perinne.

2014 - Indian Family

Vuoden 2014 Indian-mallisto

Indian Chief Classic

Veistoksellisen komea matkapyörä, jossa yhdistyvät Indian-moottoripyörien vahvat perinteet ja uuden ajan innovaatiot – kaikki, mitä Indian on ollut ja mitä sen tulee olla.

Tutustu Indian Chief Classic -moottoripyörään täällä.

Indian Chief Vintage

Pyörä, joka vie Indianin ikonisen muotoilun aivan uudelle 2000-luvun tasolle. Tyylin ja uhmakkuuden sopusointua.

Tutustu Indian Chief Vintage -moottoripyörään täällä.

Indian Chieftain

Uusi muoto, vanha sielu. Chieftain on sinut menneisyytensä kanssa, mutta silti edellä aikaansa. Se on ensimmäinen Indian-moottoripyörä, jossa on kova kate, kovat satulalaukut ja ennennkokematon matkustus- ja käyttömukavuus. Vaikka se on erilainen kuin yksikään aiempi Indian, sillä on legendaarisen Indian-moottoripyörän DNA.

Tutustu Indian Chieftain -moottoripyörään täällä.

Lue alkuperäinen artikkeli osoitteesta www.indian.fi

Takaisin

Sulje
Sulje